Fødselsdag med drinks og tapas, det var lige hvad jeg kunne overskue da jeg havde fødselsdag i oktober 🙂
Fødselsdag med drinks og tapas
I oktober måned fyldte jeg 28 år. Jaah er godt på vej mod de farlige 30, men er slet ikke så bange for det (endnu?), da jeg virkelig synes jeg er godt med i min store “livsplan” 😛 Nå men jeg holder altid fødselsdag for mine veninder. Om det er til brunch, frokost eller aftensmad svinger lidt. Synes dog altid det er så hyggeligt at samles alle sammen.
I år var jeg ret hængt op af arbejde, da det var weekenden før det store P4G topmøde jeg var med til at planlægge. Jeg ville dog holde fødselsdag, så skulle finde på noget okay simpelt at lave. Her var min første tanke tapas. Det kræver ikke så meget forberedelse i køkkenet og er bare altid lækkert. Derudover var det første gang i to år, at jeg kunne drikke på min fødselsdag, da jeg hverken var gravid eller ammede. Derfor skulle vi også have drinks.
Menuen
Selvfølgelig endte jeg ikke med at lave noget simpelt. Jeg havde gennem terpet pinterest for lækre opskrifter på pindemadder, så endte selvfølgelig med at stå i køkkenet hele fredag aften. Flot Gitta! Menuen blev som følger:
- Klassisk tapas pølse og ost
- Små spyd med pølse, ost, cherrytomat og frisk basilikum
- Tomatsalat
- Bagt kartoffelskive med feta creme og bacon
- Ristet rugbrød med peberods creme, laks og agurk
- Rucola med seranoskinke
- Avocado-hytteost
- Hjemmelavet humus
- Agurk og gulerods stave
- Pesto, oliven tappanade og oliven
- Hjemmelavet ost og hvidløgsbrød. SÅ lækkert. Du kan finde opskrift her. (fik selvfølgelig ikke taget billede af det)
- Havre tærte med vaniliecreme og bær til dessert
Havre tærte med vaniljecreme og bær
På min Instagram profil Kreativefester blev der spurgt til om jeg ikke ville komme med opskriften. Det vil jeg selvfølgelig gerne, men må dog indrømme, at det er tyv stjålet fra mummum (en inspirerende mad blog).
Hermed opskriften til 4-6 personer. Jeg lavede dobbelt op på portionen og lavede så små portions anretninger i stedet for en stor.
Ingredienser
Bund:
100 g. smør
150 g. havregryn
1 spsk. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. lys sirup
1-2 tsk. vand
Creme:
2 dl. fløde
1 spsk. skyr eller cremefraiche
Et par dråber citronsaft
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Topping:
Forskellige bær (hvad du nu har lyst til, eller hvad årstiden byder)
Fremgangsmåde
- Bland havregryn, hvedemel, bagepulver, sukker, og vaniljesukker.
- Tilsæt smeltet smør, sirup og vand.
- Hæld blandingen over i en form betrukket med bagepapir (jeg brugte Ø22cm).
- Bag tærten nederst i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
- Pisk nu fløden stift, og bland citronsaft, sukker, vaniljesukker og skyr/cremefraiche i.
- Når kagen er afkølet kommes cremen på toppen, og pyntes evt. med bær.
Håber det giver lidt blod på tander til at du har lyst til at kaste dig ud i en veninde aften med tapas 🙂 Jeg skal nok komme med et indlæg om pynten og drinksene.
Tak fordi du læste med.
PS. Hvis du vil have flere opskrifter, så sig endelig til.